e. Yankee Glide (US) u. Miss Garland (US) ue.Garland Lobell (US)

rek 1.10,5a

Whitehouse Express är en naturtravare med helt rätt inställning och en stam med svårslaget möderne!

Whitehouse Express är en son till toppstoet Miss Garland (Garland Lobell) och avelsmatadoren Yankee Glide. Miss Garland är med sin produktion ett unikt avelssto. Hon har lämnat lämnat de sex miljonärerna Vivid Photo, 3,3 milj USD och vinnare av Hambletonian, Devious Man 1,3 milj. USD och avelshingst, Whitehouse Express 2,1 milj. kr., Goodlookngirl 154' USD, Celebrity Shark 149' USD, samt Broken Record 135' USD.

Speedig som få

Whitehouse Express köptes för $40.000 på auktion i USA och importerades till Sverige. Därav var han inte startberät- tigad i de svenska unghästloppen utan fick nöja sig med att starta i "vanliga lopp", trots att han hade kapacitet att konkurrera med de bästa i kullen. Som fyraåring tog sig Whitehouse Express till final i Sprintermästaren och travade där som femma sitt rekord 1.10,5a, slagen av vinnaren Nuncio. Whitehouse utvecklades och tog sig upp i gulddivisionen.

 

"Whitehouse Express är lite av en favorithäst. Jag hittade honom som ettåring i USA och föll för hans exteriör. Han har alltid varit lågpulsad och hade en fantastisk teknik och gång. Mödernet är så starkt att han måste kunna bli en bra förvärvare."

                                                                                      Daniel Redén

Pris 2020

2 000:- + moms vid bokning

10 000:- + moms vid levande föl

Pga ändrade flygturer iom Coronapandemin behöver vi Er beställning kl 9:00